sobota, 16 listopada 2013

Naleśniki z mięsem mielonym i kukurydzą

Ja do tego dania wykorzystuję dwa rodzaje naleśników... piwne i tradycyjne... Ciekawe która wersja Wam bardziej będzie smakowała

11 naleśników wg sprawdzonego przepisu

Farsz

500g  mięsa mielonego
100g żółtego sera
200g koncentratu pomidorowego
1 duża cebula
pieprz sol bazylia oregano
ząbek czosnku

Na patelni smażymy cebule oraz dodajemy czosnek. Dodajemy mięso mielone i wszystko razem smażymy przez krotki czas . Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy . Smażymy jeszcze przez jakiś czas , po czym nakładamy na naleśniki i zwijamy w rulony. Układamy w naczyniu żaroodpornym oraz posypujemy startym serem ... pieczemy w 200 st ok 25 min
Smacznego!!!!


2 komentarze:

  1. Wolę naleśniki na słodko ale te mają bardzo ciekawe nadzienie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mam nadzieje ze jeśli je zrobisz to napiszesz jak smakowały...

      Usuń