środa, 24 września 2014

Sos grzybowy....

Robię go różnie czasem z mięsem , czasem bez.... w zależności od tego co w danej chwili posiadam w domu....

Składniki:
-wołowina(nie konieczna, można użyć np cienką kiełbasę)
-cebula
-papryka
-grzyby obgotowane,sparzone
-sol,pieprz,degusta
-mąka na zaprawkę
-bułka tarta


Przygotowanie:
Wołowinę poddusić na patelni gdy już to nastąpi przełożyć ją do garnka. Następnie delikatnie podsmażyć cebulę z papryką i przełożyć do garnka dodać grzyby. Wszystko razem zmieszać i dusić na wolnym ogniu . Doprawić solą,pieprzem,degustą. Po ok 5 minutach posypać bułką tartą po całym garnku i wymieszać wszystko razem. Mąkę rozrobić w wodzie aby nie było grudek i wlać do garnka, Gdy zacznie się gotować niech się pogotuje jeszcze ok 3 min .

Smacznego!!!!




Grzyby

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz