Ja do tego dania wykorzystuję dwa rodzaje naleśników... piwne i tradycyjne... Ciekawe która wersja Wam bardziej będzie smakowała
11 naleśników wg sprawdzonego przepisu
Farsz
500g mięsa mielonego
100g żółtego sera
200g koncentratu pomidorowego
1 duża cebula
pieprz sol bazylia oregano
ząbek czosnku
Na patelni smażymy cebule oraz dodajemy czosnek. Dodajemy mięso mielone i wszystko razem smażymy przez krotki czas . Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy . Smażymy jeszcze przez jakiś czas , po czym nakładamy na naleśniki i zwijamy w rulony. Układamy w naczyniu żaroodpornym oraz posypujemy startym serem ... pieczemy w 200 st ok 25 min
Smacznego!!!!
Wolę naleśniki na słodko ale te mają bardzo ciekawe nadzienie :)
OdpowiedzUsuńmam nadzieje ze jeśli je zrobisz to napiszesz jak smakowały...
Usuń