wtorek, 3 grudnia 2013

Błyskawiczna surówka obiadowa z kapusty pekińskiej

Pewnie u wielu osób gości ona często gdyż jest błyskawiczna w wykonaniu i w dodatku Meeeeega smaczna... Ja ją często przygotowuje nie tylko jako dodatek do obiadu ale również do zabrania z sobą do pracy.... Kto jeszcze nie robił niech spróbuje a napewno nie pożałuje...
Ja ja przygotowuje z majonezem i jogurtem bo mi ta wersja bardziej smakuje ale można tez wersje light zrobić z samym jogurtem...






Składniki:
1 średnia kapusta pekińska
1 puszka kukurydzy
szczypiorek
1 łyżeczka cukru
szczypta soli
pieprz
kilka kropli soku z cytryny
3 łyżki majonezu
5 łyżek jogurtu naturalnego

Kapustę i szczypiorek drobno pokroić,dodać odsączoną z zalewy kukurydze. Majonez wymieszać z jogurtem i przyprawami. Sos dodać do warzyw ok 20 min przed podaniem wtedy zdąży się wszystko razem połączyć smakami a zarazem zbytnio się nie rozmiękną warzywa ....

Smacznego!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz