Grzybów w tym roku jest nadmiar więc można z nimi robić praktycznie wszystko..... tę jajecznice zawsze mama robi jak tylko pojawią się grzyby w lesie.... Dziś ja postanowiłam ją zrobić na śniadanie korzystając z okazji że mama wczoraj gotowała grzyby miałam mniej pracy... ha i nawet udało mi się zrobić ją taką w smaku jak ona...
Składniki:
5 jajek(rozbełtanych w misce),
kiełbasa wiejska (wg uznania - ja skroiłam pół laski),
grzyby przegotowane
sól, pieprz ,degusta,
Przygotowanie:
Najpierw podsmażamy pokrojoną kiełbasę. Następnie dodajemy przegotowane grzyby i wszystko niech się chwilę smaży. Na koniec dodajemy rozbełtane jajka i doprawiamy do smaku i wszystko razem mieszamy do momentu aż jajko się zetnie do stopnia który lubimy. Nie dodawałam masła na patelnie gdyż robię ją bez dodatku jakichkolwiek tłuszczów (prócz tego wytopionego z kiełbasy).
Smacznego!!!!!!!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz